Loading ...
Home » Spaces » Back-UPS & Surge Protectors » discussion » General » APC XS 1500 Won't Turn On Out Of Box

APC XS 1500 Won't Turn On Out Of Box

Discussion in Back-UPS & Surge Protectors started by Sean , 7/27/2017 3:58 PM
Login to follow, share, and participate in this space.
Not a member?Join now
  • laketimeid
    Sean
    Novice Novice
    Sean 7/27/2017 3:58 PM

    Unpacked new APC XS 1500 and plugged it in and it wont turn on.  I get a short flash of light on the screen when I push the on button but that is it.  Batteries have been turned around and are in the correct position.  Does this unit need to charge before being used?  Bad batteries?  There is a QC check slip on the unit from 2 months ago.  ideas? Also instructions show some sort of software disc to be included in package which was not in there.  Is that something that I need? 

  • RandyH
    Randy
    Apprentice Apprentice
    Randy 7/28/2017 1:51 AM (in response to Sean)

    I have one of those.    Mine will turn on even if the batteries are removed.

    Try plugging it in then pressing the reset button on the back.

    If that doesn't work my best guess is something's wrong with it.

  • RandyH
    Randy
    Apprentice Apprentice
    Randy 7/28/2017 1:57 AM (in response to Sean)

    This might also help.....

    http://www.apc.com/us/en/faqs/FA158815/

    Secret Squirrel should be along soon to give the definitive answer.

    Good luck

  • laketimeid
    Sean
    Novice Novice
    Sean 7/28/2017 3:20 PM (in response to Randy)

    Thanks...tried all those solutions and nothing works.  Cold start...plugged in,...unplugged...reset breaker (although it still seems to stick out about 1/4")...nothing plugged into ups...get get a quick flash on the screen every 2 or 3 times I try to start it. Nice product... :-(

  • RandyH
    Randy
    Apprentice Apprentice
    Randy 7/29/2017 3:43 PM (in response to Sean)

    Sorry to hear that Sean.   I've had great luck with APS units but manufacturing is not 100% defect free.    So it's possible yours has a problem.

    I suppose you've  tried a different outlet?   Before you give up, take it to another location and try plugging it in JUST IN CASE there is a ground fault at the home or location you are trying.

    So to make sure I understand......

    You plug the unit in....then press the round POWER BUTTON on the front of the unit in the center I believe......and that's when it does the screen flash?

  • laketimeid
    Sean
    Novice Novice
    Sean 7/29/2017 4:11 PM (in response to Randy)

    Yes a quick screen flash on the front.  Whether it is plugged in or not I get a quick flash.  No ground fault.  I am an electrical contractor so power in the area is good.  I installed a smaller unit on another desktop in out office and it works just find...I think I have a lemon. 

  • RandyH
    Randy
    Apprentice Apprentice
    Randy 7/30/2017 3:05 AM (in response to Sean)

    Unfortunately it sounds that way unless Secret Squirrel has another suggestion.

    Sounds like it's new.   Maybe you can take it back and exchange it?

    It's rare to get a bad APC unit.   But noone's perfect.

    I have small issues now and then with mine but it's rare.    They are built better inside than many others imo.

  • wpasquil
    Bill
    =S= Representative
    Bill 7/31/2017 2:43 PM (in response to Sean)

    Hi,

    Sorry for the inconvenience. You should contact technical support at 1-800-890-4272. They are available Monday - Friday 8 AM - 8 PM Eastern time. They will ask you about the troubleshooting you have done and if needed will send a replacement. You will need to be with the unit and have the model and serial number that is on the bar code sticker on the bottom of the unit.

  • Page 1 of 1 (8 items)
Choose your language:  
powered by Communifire
Version 5.2.6420.11692